Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a anunţat că, în luna ianuarie, vor avea loc campanii de sterilizări gratuite în Glina, Cernica, Domneşti şi Dascălu, pentru câini şi pisici de rasă comună.

    „Vă rog să vă mobilizați și să veniți cu animalele din curte la sterilizat!

    În continuare, sunt foarte multe animale pe străzi în Ilfov, în special câini. Noi, Consiliul Județean Ilfov, nu le putem lua de pe stradă pentru că nu avem atribuții legale în acest sens și nici adăpost. Dar avem un program de sterilizări gratuite bine pus la punct. Suntem singurul consiliu județean din țară care oferă un program de sterilizări gratuite permanent. Vă rog să sunați și să faceți o programare la numărul 0751.235.009!

    Legea ne obligă să ne sterilizăm câinii de rasă comună. În plus, am spus-o de atâtea ori, sterilizarea este singura soluție prin care putem reduce numărul animalelor de pe străzi. Dacă nu aveți un câine sau o pisică acasă, puteți aduce la sterilizat animale de pe stradă. Important este să le asigurați apoi un loc cald, în care să stea peste noapte.

    În același timp, vă încurajez să adoptați și să fiți mereu buni! Colegii mei de la Protecția Animalelor merg zi de zi pe teren. Să informeze proprietarii de animale cu privire la obligațiile lor legale, să facă curățenie în adăposturi, să hrănească animalele de pe străzi, să promoveze adopția animalelor. Nu uitați, legea ne permite să hrănim animalele nimănui și e important să alegem să nu trecem indiferenți pe lângă sufletele în nevoie. Le mulțumesc tuturor asociațiilor care aleg să facă echipă cu noi!”, a transmis preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

    Comentariile sunt închise.