Primarul comunei Dragomireşti Vale, Gheorghe Socol, a anunţat, pe 3 aprilie, că instituţia pe care o conduce a iniţiat un proiect ambiţios privind colectarea uleiului uzat din gospodării.

  „Continuăm împreună – construim împreună! Cum putem proteja mediul în timp ce ajutăm antreprenorii locali sau pe cei care vor să-și deschidă prima lor afacere?

  Vă prezint o propunere de proiect necesară atât pentru mediu, cât și pentru comuna noastră și pentru dezvoltarea economiei locale. De ce să colectăm uleiul uzat: înfundă țevile de canalizare, poluează râul Dâmbovița, omoară vietățile acvatice, afectează solul și plantele, pătrunde în pânza freatică, distruge pompele de epurare”, a spus Gheorghe Socol.

  Edilul a precizat că, în fiecare zi, gesturile mici ca acesta pot aduce beneficii considerabile:

  Protecția mediului — Un singur litru de ulei alimentar uzat poate contamina un milion de litri de apă, iar 25% din poluarea apelor este cauzată de uleiul uzat, neglijent aruncat. Prin colectarea și intrarea in circuitul de reciclare a acestuia, putem reduce semnificativ poluarea și putem proteja mediul în mod practic, prin contribuția fiecăruia.

  Dezvoltarea afacerilor locale și participarea la economia circulara — Implementarea acestui proiect oferă antreprenorilor locali și celor la început de drum șansa de a se implica în activități economice sustenabile, cu beneficii concrete pentru comunitate, prin preluarea serviciilor de colectare și transport.

  „Cum punem în practică? Aici va trebui să decidem împreună. Putem avea un mix de externalizare a serviciilor cu finanțarea parțială a afacerii pentru startup-uri (utilaje sau spații pentru depozitare etc). Rămâne să discutăm în detaliu atunci când începem consultările. Îmi doresc să aflu de la dumneavoastră:

  Ce părere aveți despre această primă propunere? Suntem gata să lucrăm împreună pentru o comunitate mai verde, mai sustenabilă? Fiecare litru de ulei colectat contează pentru mediu și ne aduce mai aproape de Dragomireștiul de secol 21 în care ne dorim să trăim. Am început împreună și vom continua mai împreună ca niciodată!”, a mai transmis primarul comunei Dragomireşti Vale, Gheorghe Socol.

  Comentariile sunt închise.