Overwatch 2, continuarea jocului multiplayer din 2016 care a făcut vâlvă la nivel global înainte de apariţia lui Fortnite, a fost anunţat oficial din 2019, iar trailerul spectaculos a făcut impresie bună. Este dezvoltat de Blizzard şi va fi lansat la 4 octombrie 2022, pe PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S şi Nintendo Switch.

    Overwatch 2 promite grafică îmbunătăţită, lupte la scară mai mare, o campanie cooperativă cu poveste şi moduri de joc PvE. Dar marea surpriză este că jocul va fi gratuit spre deosebire de primul joc.  

    Povestea jocului are loc undeva între anii 2076-2080, când oamenii convieţuiesc paşnic cu roboţii după un război sângeros, dar câţiva răufăcători perturbă pacea.

    Trailer Overwatch 2 Sursa video: Blizzard Entertainment

    32 de eroi, majoritatea cu poveşti triste şi trecuţi prin suferinţă, augmentaţi cibernetic şi echipaţi cu arme devastatoare, cu capacităţi de vindecare sau cu armuri mecha de ultima oră, şi cu o gorilă vorbitoare cu minte de savant, se adună într-o echipă similară cu Răzbunatorii Marvel şi Liga Justiţiei din universul DC, şi pornesc la luptă pentru apărarea păcii mondiale. 

    Primul joc Overwatch a atins cifra de 25 milioane de jucători în 2017 şi în prezent are 6,9 milioane de jucători.

    După grafică, pare a fi un joc prietenos pentru jucătorii minori, şi este destinat jucătorilor cu vârsta de peste 12 ani, însă este un joc cu împuşcături, fără secvenţe sângeroase. Dar un alt element aproape că l-a făcut interzis minorilor.

    A fost controversat din cauza sistemului de loot-boxes, sau cutiile cu surprize şi premii aleatorii  (skins, sprays, highlight intros, emotes, victory poses, player icons, voice line) ce sunt oferite la finalul fiecărui meci după ce jucătorul creşte în nivel, fiind considerat element caracteristic jocurilor de noroc, similar cu păcănelele. 

    De asemenea, jocul a fost aspru criticat de guvernele din Uniunea Europeană din cauza microtranzacţiilor, jucătorii minori ajungând să plătească pentru a schimba virtual hainele şi aspectul personajelor, sau chiar să cumpere pachetele cu surprize prin care să primească premii la nimereală.   În 2018, guvernul belgian a dezactivat plata cu bani reali în joc, astfel jucătorii nu mai puteau să cumpere pachetele cu surprize.

    Comentariile sunt închise.