O veste excelentă pentru ilfovenii din Vidra, dar şi pentru cei care se află în trecere prin această comună. De la sfârşitul lunii iulie, serviciul de internet wireless poate fi accesat gratuit din mai multe zone publice ale satelor ce alcătuiesc unitatea administrativ-teritorială menţionată.

  Primăria Vidra anunţă că a fost finalizată implementarea unui proiect în acest sens.

  „Vă anunțăm că Primăria Vidra a finalizat implementarea și a devenit operațional proiectul Wifi4EU prin care oferă acces gratuit la serviciul de internet wireless în Comună. Inițiativa WiFi4EU promovează accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice peste tot în UE, cetățenii localităților acceptate în proiect fiind doar la un click distanță de internetul gratuit, accesând rețeaua WiFi4EU”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Vidra.

  Astfel, echipamentele achiziționate cu ajutorul acestei finanțări au fost puse în funcțiune în mai multe zone publice din toate satele comunei: Lăptărie, Școala Șină, Școala Bragadiru, Sintetic, Sala de sport Crețești, Școala Crețești, Monument Sintești, Școala Sintești, Pompieri, Liceu Vidra.

  „Tot ce trebuie să faceți pentru a avea acces la acest serviciu este să activați funcția Wi-Fi de pe dispozitivul dumneavoastră, să selectați Wifi4EU, să citiți și să bifați căsuța Termenii și condiții”, au precizat reprezentanţii Primăriei Vidra.

  WiFi4EU este o inițiativă a Uniunii Europene care prevede atribuirea de cupoane în valoare de 15 000 EUR fiecare pentru a acoperi echipamentul și costurile de instalare a unor puncte de acces la internet Wi-Fi în mii de municipalități(inclusiv comune, n.r.) din Europa.

  Beneficiarii selectează „centrele vieții comunitare” unde vor fi instalate hotspoturile WiFi4EU. Aceste centre se pot afla în interior sau în aer liber (primării, centre de sănătate, piețe publice, zone pietonale etc.) și trebuie ca ele să nu beneficieze deja de oferte similare de conectivitate Wi-Fi gratuită.

  Comentariile sunt închise.