Primarul comunei Dragomireşti Vale, Gheorghe Socol, a prezentat, pe 8 aprilie, un nou proiect, de această dată, pentru preluarea deşeurilor din construcţii.

  „Astăzi, vă prezint un nou proiect care contribuie atât la protejarea mediului, cât și la dezvoltarea afacerilor locale: preluarea deșeurilor din construcții.

  Cunoaștem cu toții problema aruncării deșeurilor din construcții pe câmpurile din Dragomirești. Dar și eforturile pe care le depun cei care respectă legea pentru a scăpa de aceste deșeuri.

  Va trebui să ne bazăm pe poliție și pe alte autorități în continuare, pentru identificarea și pedepsirea celor care vin din afara comunei (sau chiar vecini de-ai noștri) și ne poluează căminul.

  ÎNSĂ putem implementa în paralel și noi câteva acțiuni care să-i ajute pe cei corecți și pe antreprenori sau pe cei care vor să înceapă o afacere concomitent cu protejarea mediului”, a declarat primarul Gheorghe Socol.

  Edilul a vorbit şi despre beneficiile preluării deșeurilor din construcții, direct de la sursă:

  Stimularea mediului de afaceri — Oferim noi oportunități economice concrete pentru comuna noastră.

  Reducerea poluării — Colectarea și gestionarea corectă a deșeurilor din construcții va reduce poluarea solului și a apelor, protejând astfel mediul pentru generațiile viitoare.

  Cum poate fi implementată această inițiativă? Prin colaborarea strânsă cu antreprenorii locali. Serviciul va fi susținut prin parteneriate cu afaceriștii locali, facilitând reciclarea eficientă a deșeurilor și sprijinind economia comunei.

  Forță de muncă locală — Angajații implicați în acest serviciu vor fi exclusiv din comuna noastră, sprijinind astfel economia locală și creând locuri de muncă noi.

  „Acest proiect nu este doar despre protejarea mediului – este, de asemenea, despre construirea unui viitor prosper pentru comuna noastră. Fiecare pas pe care îl facem împreună ne aduce mai aproape de realizarea viziunii noastre pentru Dragomirești Vale.

  Din acest motiv, e important să discutăm în tihnă anvergura și implicațiile acestei idei, pentru a stabili în mod cinstit și aplicat, punct cu punct, oportunitățile oferite de un proiect economic cu impact palpabil pentru comună.

  Vă întreb: Ce părere aveți despre această inițiativă? Putem să ne unim forțele pentru a face din comuna noastră un exemplu de sustenabilitate și prosperitate? Am început împreună și vom continua mai împreună ca niciodată!”, a precizat primarul comunei Dragomireşti Vale, Gheorghe Socol.

  Comentariile sunt închise.