Un bărbat de 41 de ani din Giurgiu a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale. El a pretins că este poliţist de frontieră. L-a reclamat un cetăţean moldovean căruia giurgiuveanul i-a cerut 2.600 de lei ca să nu-l amendeze.

  Potrivit Poliţiei Giurgiu, pe 22 noiembrie, un cetăţean moldovean a sunat la Poliţie, după ce, în zona Vămii Giurgiu, un alt bărbat care i-a prezentat o legitimaţie de poliţist i-a cerut o sumă de bani ca să nu-l sancţioneze.

  „Echipa operativă a identificat apelantul şi. din primele cercetări, a reieşit că un bărbat, îmbrăcat cu un palton negru, care deținea în mână o stație de emisie-recepție, i-ar fi solicitat (cetăţeanului din Moldova, n.r.) 2.600 de lei, pentru a nu fi sancționat contravențional, pentru oprire neregulamentară. De asemenea, bărbatul i-ar fi prezentat apelantului o legitimație de poliție, recomandându-se ca fiind polițist de frontieră”, a transmis IPJ Giurgiu.

  Conform sursei citate, în urma solicitării sumei de bani, apelantul i-ar fi înmânat acestuia 730 de lei, după care a sesizat Poliția.

  „În scurt timp, polițiștii au depistat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale, ca fiind un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Giurgiu. Asupra acestuia, au fost descoperiți 825 de lei, 300 de dolari și 160 de euro.

  Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, bărbatul în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar pe 23 noiembrie instanța de judecată a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, au mai anunţat poliţiştii giurgiuveni.

  Comentariile sunt închise.