13 câini, ţinuţi nemâncaţi şi în condiţii mizere într-o gospodărie a unui giurgiuvean din Călugăreni, au fost salvaţi de către poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

    Oamenii legii spun că s-au sesizat din oficiu în acest caz, după ce pe o reţea de socializare au apărut imagini cu animalele respective.

    „Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat la fața locului, la domiciliul bărbatului din comuna Călugăreni, iar, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aspectele semnalate în postarea de pe rețeaua de socializare se confirmă. În curtea locuinței, au fost identificate 13 exemplare canine, din care 6 adulți și 7 pui, fiind astfel emis un ordin de plasare a animalelor în adăpost”, a transmis IPJ Giurgiu.

    Conform sursei citate, bărbatul care avea câinii a fost amendat cu 5.000 de lei pentru neasigurarea condițiilor minime de apă, hrană și adăpost, precum și pentru nesterilizarea și nemicrociparea animalelor.

    Căţeii au fost transportaţi într-un adăpost, cu sprijinul Consiliului Județean Giurgiu, în conformitate cu Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

    Comentariile sunt închise.