Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a anunţat că Drumul Naţional 1 va fi lărgit la trei benzi pe sens, în zona Aeroportului Otopeni.

    „A fost transmisă către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația de atribuire a licitației pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar largirii DN1 la 3 benzi pe sens. Este vorba despre lărgirea la 3 benzi pe sens a sectorului de drum cuprins între Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni și Autostrada Bucureștiului, zona Lotului 2 Nord”, a anunţat Scrioşteanu.

    Conform sursei citate, principalele caracteristici solicitate vor fi, printre altele: lărgirea la 3 benzi pe sens, posibilitatea efectuării de către șoferi a virajului la stânga pentru intoarcere după nodul rutier A0 x DN1, pe sensul de mers București – Ploiești, asigurarea unui acces facil agenților economici și cartierelor rezidențiale.

    „Această modernizare a DN1 la 3 benzi/sens între sectorul de drum menționat va contribui la creșterea condițiilor de trafic, precum și la sporirea gradului de siguranță a traficului rutier.

    Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar durata contractului va fi de 8 luni, din care 7 luni pentru perioada de elaborare a Studiului de Fezabilitate”, a precizat Scrioşteanu.

    Comentariile sunt închise.