Primarul comunei Vidra, Marian Tudor, le-a transmis consătenilor săi un mesaj cu privire la colectarea deşeurilor menajere şi operatorul REBU.

    „După cum știți, furnizorii de servicii pentru primărie nu sunt aleși de mine personal, ci sunt aleși în conformitate cu prevederile legale ale achizițiilor publice. Așa este și în cazul furnizorului REBU cu care avem contractul de ridicare a deșeurilor. De asemenea, vă reamintesc obiectivul Consiliului Județean Ilfov de punere în funcțiune a unui furnizor de servicii de colectare deșeuri la nivelul județului Ilfov, respectiv Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov (ADIGIDI), care va opera în toate localitățile și în care este și Ciorogârla înscrisă. Având în vedere acestea, la începutul anului am semnat un act adițional de prelungire a contractului cu REBU, pentru ca în momentul în care ADIGIDI va fi funcțional, să fim apți de beneficiere”, a spus Marian Tudor.

    Edilul a precizat că, dacă va fi nevoie de o relicitare, nu există nicio problemă în acest sens.

    „Mai mult, prelungirea acestui contract a fost necesară, întrucât pregătirea documentației pentru lansarea licitației pentru un nou furnizor ar fi durat câteva luni, conform procedurii. Referitor la majorarea prețului REBU cu aproximativ 4 lei/persoană, justificarea a fost dată de creșterea prețurilor cu care ne confruntăm cu toții. Toți operatorii și furnizorii și-au mărit prețurile, având în vedere dublarea taxei la groapa de gunoi. Nu trăim cele mai ușoare vremuri, dar nici dacă ni le îngreunăm singuri, nu ne va fi mai ușor. Vreau să vă asigur că sunt de partea intereselor cetățenilor și încerc să iau cele mai bune decizii pentru noi. De pe margine, e foarte ușor să comentezi”, a mai spus primarul comunei Vidra, Marian Tudor.

    Comentariile sunt închise.