Peste 70.000 de țigarete au fost descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni, ascunse printre bagajele personale ale șoferului unui microbuz. Ţigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

    Potrivit Poliţiei de Frontieră Giurgiu, pe 20 ianuarie, în jurul orei 07:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 43, aflat la volanul unui microbuz care circula pe ruta Bulgaria-Franța.

    „În urma controlului de frontieră efectuat, poliţiştii au descoperit, printre bagajele personale, cantitatea totală de 71.600 de țigarete  (3.580 pachete de țigări). Țigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență. Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 90.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști iar, în cauză, față de șoferul bulgar a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, a anunţat Poliţia de Frontieră Giurgiu. 

    Comentariile sunt închise.