Reprezentanţii Primăriei Afumaţi au anunţat, pe 20 noiembrie, că investiţiile la reţeaua de apă continuă şi că se lucrează, în prezent, la montarea unui grup electrogen pentru dispensar şi pentru gospodăria de apă.

  „A fost achiziţionat şi instalat un grul electrogen de 55KW ce va asigura alimentarea cu energie electrică şi funcţionarea fără întrerupere a Dispensarului uman şi a Gospodăriei de Apă de pe Şoseaua Ştefăneşti, nr. 23, în situaţia în care apar căderi de tensiune sau alte defecţiuni la reţeaua naţonală”, au transmis cei de la Primăria Afumaţi.

  Potrivit sursei citate, de asemenea, a fost înlocuit grupul de pompare aflat în funcţiune, de la înfiinţarea staţiei de pompare, cu un nou grup format din două pompe de mare capacitate, comandate fiecare de un convertizor şi debitul de pompare în reţea, astfel încât, în momentele de consum maxim, să nu mai existe scăderi mari de presiune la consumatori.

  „Au fost mutate tablourile din camera tehnică de la subsol, unde era multă umezeală, deasupra în curtea imobilului, pentru mai multă siguranţă şi acces facil. Sunt în curs de finalizare obţinerea aprobărilor pentru cel de-al şaptelea puţ forat de mare adâncime, ce va fi construit la Baza Sportivă, lângă Pădurea Afumaţi, unde avem terenul necesar, apa urmând să fie distribuită strict pentru reţeaua generală comună, pentru consumul cetăţenilor comunei”, au mai spus reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Aceste lucrări se adaugă celorlalte realizate la staţiile de pompare şi la puţurile forate de mare adâncime ce au făcut ca, în ultimele luni, să fie asigurată apă de calitate şi presiune optimă în reţea, pentru gospodăriile afumăţenilor.

  „Le mulţumim afumăţenilor pentru implicare şi sesizări! Ne dorim ca, în anul 2024, să avem o situaţie mult mai bună în privinţa alimentării cu apă şi în lunile de vară. Serviciul public de alimentare cu apă este o prioritate pentru comună, iar personalul SC Alimentare cu Apă şi Canalizare Afumaţi va asigura o bună funcţionare a instalaţiilor!”, au precizat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Foto: Primăria Afumaţi

  Comentariile sunt închise.