Un bărbat de 22 de ani din Dâmboviţa a fost arestat preventiv, fiind acuzat că ar fi cumpărat o maşină cu bani falşi. Mai întâi, poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate au făcut, pe 17 noiembrie, percheziţii la domiciliul bărbatului, unde au găsit peste 5.000 de euro falsificaţi prin metoda „Prop-Copy”.

    “Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 10 noiembrie a.c., într-o societate comercială, situată pe autostrada A1 București – Pitești, la km. 49, bărbatul în cauză ar fi pus în circulație bancnote false, în euro, pe care le-ar fi prezentat și, ulterior, înmânat ca bancnote autentice persoanei vătămate, reprezentând contravaloarea prețului stabilit în cadrul unui contract de vânzare-cumpărare a unui autoturism. În urma desfășurării perchezițiilor la locuințele acestuia, a fost descoperit și indisponibilizat autoturismul însușit de către persoana bănuită de săvârșirea infracțiunilor, dar și 5.170 de euro, din tipul de fals cunoscut la nivel european „PROP-COPY”, a transmis Poliţia Giurgiu, într-un comunicat.

    Conform sursei citate, pe 17 noiembrie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat la aceeași dată instanței de judecată care a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

    „Suportul de specialitate a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana bănuită beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală și de prezumția de nevinovăție”, a mai transmis Poliţia Giurgiu.

    Comentariile sunt închise.