În comuna Chiajna, s-au desfăşurat ample lucrări privind extinderea reţelelor de apă şi canalizare, un proiect mult-aşteptat de către toţi locuitorii zonelor vizate. Acum, la finalizarea investiţiilor, s-a trecut la un alt proiect al Primăriei Chiajna, respectiv reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, pe străzile unde au fost introduse reţelele de apă şi canalizare.

  „Așa cum am văzut, cu toții, comuna noastră a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere, atât de așteptat după implementarea rețelei de alimentare cu apă potabilă.

  Muncitorii au lucrat din greu, comuna noastră beneficiind de două proiecte de extindere a rețelei de apă potabilă, astfel încât la finalul proiectelor toate străzile comunei să fie branșate la rețeaua publică de apă potabilă.

  Trebuie să știți faptul că întreaga investiție a presupus și montarea a aproximativ 500 de hidranți, extrem de importanți pentru intervenții în caz de incendii și aproape 200 de cămine de vană care au rolul de a permite închiderea rețelei pe segmente, pentru orice intervenție”, a transmis primarul comunei Chiajna, Mircea Minea.

  Edilul a precizat, pe 8 noiembrie, că, în continuare, se lucrează intens pe străzile din Chiajna.

  „În acest moment reabilităm străzile: Câmpului, Intr. Nicolae Iorga și Orhideelor, astfel încât fiecare stradă să fie modernizată pe rând, carosabilul să fie în stare foarte bună, iar acolo unde locul o va permite se vor realiza trotuare, piste de biciclete și parcări. Subliniez faptul că toate lucrările au fost suportate din bugetul local și sunt convins că lucrările cu privire la infrastructura rutieră și pietonală vor fi duse la bun sfârșit așa cum ne dorim, într-o comună cu standarde europene”, a declarat primarul comunei Chiajna, Mircea Minea.

  Astfel, instituţia pe care o conduce a derulat în paralel proiectele „Rețea apă potabilă de transport și alimentare în comuna Chiajna”, respectiv „Extindere rețea de potabilă transport și alimentare în comuna Chiajna”, investiţii cu o valoare de peste 30 de milioane de lei.

  Mircea Minea a precizat că aproape toată comuna beneficiază, în prezent, de apă, fiind introduse conducte pe circa 95% dintre străzi, cu 7-800 de branşamente.

  Foto: Primăria Chiajna

  Comentariile sunt închise.