Primarul comunei Snagov, Anghel Mihai, a anunţat, pe 6 noiembrie, că proiectul privind extinderea reţelelor de apă şi canalizare în toate cele cinci sate a intrat în linie dreaptă. „Așa cum am promis, vă vom ține la curent cu evoluția licitației privind implementarea proiectului apă- canal pe toată suprafața localității Snagov, incluzând toate cele cinci sate ale comunei. Prin urmare, la data de 5 noiembrie 2023 a fost publicat pe Sistemul Național de Licitații Publice anunțul privind deschiderea procedurii de licitație, având ca termen limită de depunere a ofertelor (de către companiile care doresc să se înscrie pentru câștigarea proiectului de execuție) data de 12 decembrie 2023. Așteptăm cu interes continuarea procedurii, iar până la declararea câștigătorului, vă vom informa constant cu privire la stadiul acesteia”, a anunţat primarul Anghel Mihai.

    Acest proiect atât de important pentru dezvoltarea comunei Snagov a debutat anul trecut când reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov anunţau că infrastructura de apă și canalizare se extinde în localitățile Snagov, Afumați și Găneasa.

    Reprezentanţii CJ Ilfov precizau că a fost aprobată, în octombrie 2022, lista de investiții prioritare din Master Planul pentru sectorul de apă și apă uzată din județul Ilfov. „Potrivit studiilor de fezabilitate, peste 70 de milioane de euro vor fi investite în infrastructura de apă și canalizare din cele trei localități (proiect Snagov – 59,2 milioane de euro, proiect Afumați și Găneasa – 10,99 milioane de euro). La Snagov, proiectul prevede următoarele lucrări: extinderea reţelei de apă pe peste 33 de kilometri, la fel şi cea de canalizare”, spuneau cei de la CJ Ilfov.

    Pe de altă parte, luna trecută, primarul Anghel Mihai anunţa că, pe 5 octombrie, a fost depusă o nouă cerere de finanțare în cadrul programului „Anghel Saligny” pentru un proiect ce vizează extinderea sistemului de canalizare în localitate (străzile Crizantemelor si Narciselor, respectiv intrarea Crinului din Snagov și străzile Vidin, Tismana, Vaslui si intrarea Mărășești din Ghermănești).

    „Proiectul are valoare de 4.344.719,16 lei și vizează extinderea canalizării pe străzile unde aceasta nu există în prezent. Atenție! Proiectul vine în completarea proiectului mare de apa canal pentru care am obținut finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare în valoare de 246.475.627 lei, fără TVA ( 50 milioane de euro fără TVA), ce vizează dezvoltarea rețelei de apă canal la nivelul întregii localități: pentru informarea dumneavoastră, precizăm că acest proiect se află în prezent în faza de verificare a documentației, etapă obligatorie înaintea lansării licitației pe SICAP (Sistem Informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfașurare al Achizitiilor Publice)”, anunţa Anghel Mihai.

    De asemenea, tot legat de acest subiect, în iunie 2022, Operatotul Regional Apă Ilfov anunţa că va prelua serviciile de apă și canalizare în localitatea Snagov, în urma aderării acesteia la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă – ADIA Ilfov.

    „Ca urmare a introducerii Snagovului în asociație, Apă Ilfov a demarat procedura pentru aprobarea proiectului privind dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în comuna Snagov. Investiția de la Snagov se ridică la 50 milioane de euro (fără TVA). În urma unei analize tehnico-economice s-a prevăzut necesitatea a două sisteme de alimentare cu apă pentru comuna Snagov: sistemul de alimentare cu apă Snagov, care va deservi localitatile Snagov, Ghermănești, Ciofliceni și Vlădiceasca și sistemul de alimentare cu apă Tâncăbești, care va deservi doar localitatea menționată. Avand în vedere faptul că în prezent există un sistem de canalizare care deservește doar localitatea Snagov și o parte din localitatea Ghermănești, în urma analizei tehnico-economice, se propun investiții pentru extinderea acestuia în toate cele 5 localități: Snagov, Ghermănești, Ciofliceni, Vlădiceasca, Tâncăbești”, transmiteau reprezentanţii Apă Ilfov, la momentul respectiv.

    Comentariile sunt închise.