Un bărbat din Ploieşti a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant când vindea droguri. Oamenii legii i-au percheziţionat casa şi au găsit acolo o adevărată fabrică pentru confecţionarea comprimatelor ecstasy.

  Bărbatul a fost prins în flagrant pe 30 octombrie, iar o zi mai târziu procurorii DIICOT i-au percheziţionat locuinţa.

  „În locuința acestuia au fost identificate și ridicate o presă utilizată pentru confecționarea comprimatelor ecstasy și mai multe  forme cu diferite logo-uri,  172 comprimate ecstasy, cantitățile de 1,2 kilograme canabis, 10 grame de MDMA cristal, 10 grame de ciuperci halucinogene, 4 grame de hașiș, 5 grame de cocaină și  diferite cantități de substanță pulverulentă cu conținut de MDMA,  suma de 1.500 de lei, mai multe telefoane mobile, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă”, a transmis DIICOT.

  Potrivit sursei citate, din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul, în perioada februarie – octombrie 2023, a comercializat droguri de risc și de mare risc (canabis, MDMA, cocaină) către diverși consumatori de pe raza județului Prahova, la prețuri cuprinse între 40 și 500 lei, în funcție de tipul de drog vândut.

  Marţi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

  “Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog. La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploiești. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, precizează DIICOT.

  Comentariile sunt închise.