Un bărbat, în vârstă de 57 de ani, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a mistuit locuința. Tragedia s-a produs, ieri după-amiază, în localitatea Comana.

Alarma a fost dată de fratele proprietarului, transmite ISU Giurgiu.

Potrivit sursei citate, la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Colibași și Punctului de Lucru Călugăreni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

„Bărbatul a fost găsit în interiorul casei și, din nefericire, nu a mai putut fi salvat, fiind surprins sub bucățile de tavan care s-au prăbușit în urma incendiului.

Cel mai probabil evenimentul a fost provocat de jarul căzut din soba cu plită, pe materialele combustibile din apropiere”, au spus pompierii giurgiuveni.

Pentru a preveni astfel de incendii, ISU recomandă respectarea următoarelor măsuri:

– amplasaţi, în faţa sobelor / a centralelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;

– în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei sau a plitei deschisă;

– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– nu puneți materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;

– nu așezați patul lângă sobă;

– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

– focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor și trebuie stins înainte de a părăsi locuinţa;

– nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;

– depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat.

Comentariile sunt închise.