11 persoane cu vârste între 17 şi 44 de ani au fost reţinute, în urma percheziţiilor de marţi, 3 octombrie, făcute de poliţişti în municipiul Ploieşti şi două comune din judeţul Prahova.

  Potrivit Poliţiei Prahova, cei reţinuţi au fost implicaţi în scandaluri produse pe stradă, în municipiul Ploieşti. Suspecţii sunt cercetaţi pentru infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi distrugere. Cei 11 bărbaţi ar fi membri ai lumii interlope şi fac parte din două familii care se duşmănesc. Ei au fost săltaţi de mascaţi, în urma a 16 percheziţii făcute în Ploieşti şi în comunele Păuleşti şi Târgşoru Vechi.

  „În urma probatoriului administrat, față de 11 bărbați cu vârstele cuprinse între 17 și 44 de ani s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive”, a transmis IJP Prahova, miercuri dimineață.

  Conform sursei citate, bărbaţii sunt suspectaţi că, în noaptea de 20 spre 21 septembrie, în jurul orei 02.00, au tulburat grav ordinea şi liniştea publică, după ce s-au încăierat în stradă, în cartierul din zona de vest a Ploieştiului. “Concret, în jurul orei 2:00, membrii a două familii s-au luat la bătaie într-un parc, folosind bâte, săbii, topoare, macete, dar şi  arme de foc, în scopul intimidării reciproce. În timpul scandalului, caroseria unui autoturism a fost distrusă.

  Câteva zile mai târziu, în 25 septembrie, în jurul orei 06.00, membri ai aceloraşi familii s-au  întâlnit în zona centrală a municipiului Ploieşti, unde, cu ajutorul obiectelor contondente, au distrus caroseria unui alt autoturism”, a subliniat Poliţia Prahova.

  Marţi, 16 persoane suspectate că au participat la scandalurile de luna trecută au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

  În urma celor 16 percheziţii care au avut loc marţi, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, patru pistoale neletale supuse autorizării şi un pistol de tip air soft, mai multe cuţite, macete, săbii, topoare, dar şi alte obiecte folosite la activitatea infracţională.

  Comentariile sunt închise.