Vestea bună a venit pe 12 iunie de la primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea. El a anunţat că a fost emisă autorizaţia de construire pentru un nou corp al Şcolii Generale Nr.1 Berceni.

  „Această veste mult aşteptată de către locuitorii noştri marchează un pas important în dezvoltarea comunei Berceni. Proiectul de construire a unui corp nou de şcoală, avizat de către toate instituţiile abilitate şi care respectă normativele de proiectare în vigoare, vizează extinderea Şcolii Generale Nr.1 Berceni, situată pe Bd-ul 1 Mai, nr. 264. Noua construcţie se va desfăşura pe un teren generos de 6.812 metri pătraţi şi va imploca demolarea corpului vechi de clădire C1, cu suprafaţa de 511 metri pătraţi, urmată de construirea unui corp nou de şcoală cu regim de înălţime P+2E”, a anunţat Gheorghe Covrigea.

  Potrivit sursei citate, cu o suprafaţă desfăşurată de 1858,64 metri pătraţi, noul corp de şcoală va oferi locuitorilor din Berceni săli de clasă suplimentare pentru elevii din I-VIII, un laborator de limbi străine şi o sală de informatică, toate dotate cu echipamente moderne de ultimă generaţie.

  Totodată, pentru asigurarea unui mediu sigur şi protejat, noul corp de şcoală va fi echipat cu un sistem de supraveghere video performant care va monitoriza zonele de importanţă deosebită, inclusiv căile de acces în incintă, perimetrul clădirii şi spaţiile comune din şcoală. Astfel, se va crea un climat de siguranţă pentru toţi elevii. În plus, proiectul prevede implementarea unui sistem modern de detectare şi avertizare la incendiu, în conformitate cu legislaţia privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

  „Acest nou imobil, ce va fi dedicat în întregime educaţiei, va rezolva o parte semnificativă a provocărilor cu care se confruntă familiile tinere din localitate. Prin asigurarea unor spaţii moderne şi complet utilate, vom crea un mediu optim pentru creşterea şi educaţia copiilor din comuna Berceni. Vă asigur că administraţia locală rămâne dedicată dezvoltării comunităţii şi va continua să lucreze pentru a oferi servicii şi facilităţi de calitate tuturor locuitorilor noştri. Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru şi pentru încrederea pe care ne-o acordaţi”, a afirmat primarul din Berceni.

  Gheorghe Covrigea a anunţat şi că lucrările vor fi demarate în cel mai scurt timp, iar echipa care se va ocupa de investiţie va depune toate eforturile pentru a finaliza proiectul în termenii stabiliţi.

  „Vom lucra îndeaproape cu toate părţile implicate pentru a ne asigura că noul corp de şcoală va fi construit conform celor mai înalte standarde de calitate şi de siguranţă. Pe măsură ce lucrările vor avansa, vom ţine comunitatea informată cu privire la progresul proiectului. Vom împărtăşi fotofragii şi actualizări pe pagina mea de Facebook, astfel încât să puteţi urmări transformarea acestei iniţiative în realitate”, a mai spus primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea.

  Foto: Primăria Berceni

  Comentariile sunt închise.