Primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, a anunţat că, pe 22 decembrie, a semnat autorizaţia de construire a creşei din localitate.

  „Unităţile ce oferă servicii de educaţie au nevoie de foarte multe avize, înainte de a primi autorizaţia de construire, motiv pentru care, în tot acest timp, eforturile noastre au fost concentrate pe obţinerea acestora”, a declarat edilul.

  Primarul Gheorghe Covrigea făcea, la finalul lunii octombrie, precizări în ceea ce priveşte noua creşă din localitate.

  „După cum am mai spus, contractul de achiziţie a lucrărilor de construire a creşei a fost făcut prin SICAP şi este o achiziţie publică ale cărei date aferente sunt publice şi respectă legislaţia în vigoare, documentele fiind verificate de specialişti în domeniu, angajaţi ai Primăriei(…)”, a spus Gheorghe Covrigea.

  Primarul din Berceni a precizat că în ceea ce priveşte performanţa energetică a clădirii, aceasta va fi realizată în două etape. În prima etapă, clădirea va fi termoizolată, urmând ca, după finalizarea şi recepţionarea sa, să fie accesate fonduri europene pentru asigurarea de energii alternative, respectiv montarea de panouri fotovoltaice şi panouri solare pentru apă caldă menajeră.

  „Menţionez că, după cum ştim, aprobarea acestor fonduri europene este condiţionată de existenţa în prealabil a clădirii pentru care sunt solicitate fondurile. Acesta este un proiect ce a avut susţinerea majorităţii colegilor din Consiliul Local şi le mulţumesc, încă o dată, pe această cale pentru că au înţeles necesitatea şi importanţa acestui obiectiv de investiţii şi au ales să acţionăm împreună, indiferent de culoarea politică, pentru binele comunităţii. Oare nu ar fi mai bine să ne bucurăm cu toţii pentru această reuşită, respectiv prima creşă din comuna Berceni, în loc să purtăm nesfârşite discuţii în mediul public?”, mai spunea, la finalul lunii octombrie, primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea.

  Comentariile sunt închise.