Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a participat, miercuri, 21 decembrie, la evenimentul de dezvelire a monumentului “Patimile lui Iisus” din Popeşti-Leordeni.

    “Vorbiți-le prietenilor, copiilor și nepoților despre evenimentele din decembrie 1989! E important să ne cunoaștem istoria, să conștientizăm sacrificiile făcute, să apreciem prezentul și să luptăm mereu pentru un viitor mai bun!

    Am participat ieri la dezvelirea monumentului „Patimile lui Iisus”, din Popești-Leordeni, monument ridicat în cinstea eroilor martiri din decembrie 1989. Au mai participat ambasadorii Belgiei și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Philippe Benoit și Andrew Noble, reprezentanți ai Ambasadei Franței în România, doamna prefect al județului Ilfov, primarul orașului Popești-Leordeni, Petre Iacob, viceprimarul Adrian Ștefănescu, dar și jurnaliști și fotografi de peste hotare.

    În urmă cu 33 de ani, am trasat atuurile unei societăți democratice: libertatea de mișcare, de exprimare, de gândire, egalitatea în fața legii. Avem o datorie morală și istorică față de eroii pe care îi cinstim: să apărăm și să promovăm mereu libertatea de care ne bucurăm în ziua de azi”, a transmis, după eveniment, preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

    Comentariile sunt închise.