Marţi, 20 decembrie, a avut loc ceremonia de inaugurare a celei de-a 122-a case familiale construite de Fundația Hope and Homes for Children Romania în beneficiul copiilor instituționalizați.

  Hubert Thuma, președinte Consiliul Județean Ilfov, a anunţat că în noua casă se vor muta 12 copii.

  ,,Împreună am transformat o casă în ACASĂ. Aici se vor muta 12 copii – o parte dintre ei provenind din centrul de plasament de la Periș, pe care, cu această ocazie, îl vom închide. Aceasta este și strategia la nivel național: desființarea orfelinatelor și mutarea copiilor în case de tip familial, în spații mai confortabile, în care să beneficieze de mai multă atenție. Vă felicit pentru efortul depus și pentru misiunea pe care v-ați asumat-o. Sunteți parte a schimbării pe care ne-o dorim cu toții pentru țara noastră.”

  Hope and Homes for Children închide, astfel, Centrul de Plasament Periș. Copiii de acolo se vor muta acum 𝘈𝘤𝘢𝘴𝘢̆,alături de alții instituționalizați pe raza județului Ilfov.

  Noua casă construită în Comuna Domnești va găzdui 12 copii. Pentru ei, 𝘈𝘤𝘢𝘴𝘢̆ va însemna un cămin călduros cu un living foarte spațios, bucătărie, patru dormitoare, spălătorie, două băi și două grupuri sanitare. Casa a fost construită pe terenul pus la dispoziție de Consiliul Județean Ilfov și Primăria Domnești, cu sprijinul Asociației Investitorilor de Real Estate din România (AREI)”, a transmis preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

  Detalii:

  Comentariile sunt închise.