Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Ştefan Rădulescu, a anunţat, recent, că, în cazul proiectului „Sistem de Management Integrat al deşeurilor în judeţul Ilfov”, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și modalitatea de organizare, funcționare și realizare a serviciului de colectare și transport a deșeurilor municipale.

    „Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea standardului de viață al populației și îmbunătățirea calității mediului, prin optimizarea sistemului de gestionare al deșeurilor în conformitate cu cerințele legislative din domeniu, cu prevederile pachetului economiei circulare și cu angajamentele asumate prin sectorul de mediu.

    Valoarea totală a proiectului, doar pentru această componentă de colectare separată și transport este de 190.270.525 de lei”, a transmis Ştefan Rădulescu.

    Conform sursei citate, vor fi achiziționate echipamente pentru colectarea deșeurilor reciclabile, deșeurilor reziduale, fluxurilor speciale de deșeuri (voluminoase și menajere periculoase), unități de compostare individuală și autospeciale pentru transportul deșeurilor reciclabile. Astfel va crește gradul de reciclare a deșeurilor colectate separat, respectiv la scăderea cantității de deșeuri biodegradabile depozitate, contribuind astfel la atingerea indicatorilor de rezultat ai #POIM.

    „Urmărim promovarea investițiilor în sectorul de deșeuri pentru a duce la îndeplinire obligaţiile comunitare și angajamentele asumate. Un mediu sănătos este indispensabil pentru o viață echilibrată”, a mai declarat vicepreşedintele CJ Ilfov, Ştefan Rădulescu.

    Comentariile sunt închise.