Reprezentanţii Primăriei Afumaţi anunţă că au fost aprobate de către Guvern exproprierile pentru amenajarea unui nou sens giratoriu, pe Drumul Naţional 2, la ieşirea din localitatea Afumaţi(zona Moară) spre Urziceni.

    „Această lucrare este realizată la solicitarea primarului Gabriel Dumănică, având sprijinul Consiliului Judeţean Ilfov, prin preşedintele Hubert Thuma. Este ultima decizie importantă, înainte de demararea procedurilor privind licitaţia şi execuţia lucrării”, au declarat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

    Conform sursei citate, proiectul va contribui la fluidizarea circulaţiei şi la creşterea siguranţei rutiere, având în vedere că sensurile de circulaţie ale DN 2 sunt delimitate prin marcaj dublu continuu, nepermiţând participanţilor la trafic efectuarea manevrei de întoarcele pe raza comunei Afumaţi, iar trecerea de pietoni de la cimitr nu este respectată, şoferii intrând cu viteze de peste 100 de kilometri în localitate.

    „Această giraţie va permite şi întoarcere autobuzelor de la STB, care, altfel, nu aveau un punct de întoarcere pe raza comunei Afumaţi, ci abia la o distanţă de 2,5 kilometri, în localitatea Găneasa. Mulţumim pe această cale factorilor de decizie de la Ministerul Transporturilor, domnului secretar de stat Irinel Scrioşteanu care, în consultarea cu Primăria Afumaţi, dar şi cu alte localităţi, a făcut posibilă realizarea multor lucrări importante, în ultimii ani, în judeţul Ilfov”, a declarat şi primarul comunei Afumaţi, Gabriel Dumănică.

    Edilul a precizat că noua lucrare este una din cele circa 60 de proiecte iniţiate de el şi de echipa sa, cu finanţare europeană, guvernamentală, judeţeană şi din bugetul local, ce urmează să fie realizate în următorii 3 ani.

    Comentariile sunt închise.