Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor(ANPC) au anunţat, recent, că au amânat măsura privind detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor, până în martie 2023. Iniţial, cei din HoReCa ar fi trebuit să treacă în meniul restaurantelor şi ingredientele preparatelor din decembrie 2022.

     „În urma consultărilor realizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu structurile asociative şi patronatele din HoReCa, cu privire la termenul de aplicare a prevederilor Ordinului Preşedintelui ANPC nr. 201/2022, conducerea instituţiei a decis amânarea acestuia pentru data de 15 martie 2023. Prevederile actului administrativ se referă la completarea listelor meniu din restaurante sau locaţii de alimentaţie publică, precum şi adăugarea, pe site-urile operatorilor economici care primesc astfel de comenzi online, a detaliilor referitoare la ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale, astfel încât consumatorul să fie foarte exact informat referitor la preparatele comandate”, au anunţat cei de la ANPC.

    Conform sursei citate, decizia de amânare a termenului de afişare a acestor informaţii în listele meniu fizice sau virtuale a fost luată pentru a da timpul necesar operatorilor economici să pregătească elementele corecţiilor de informare, prevăzute în Ordin cu atenţie şi rigurozitate.

    Comentariile sunt închise.