Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Ștefan Rădulescu, împreună cu 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗮𝗹 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃, Mihaela Toader, au participat marţi, 22 noiembrie, la conferinţa ,,𝗥𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗮𝗿𝗲𝗮, 𝗶̂𝗻 𝗳𝗮𝘁̦𝗮 𝘂𝗻𝗼𝗿 𝗻𝗼𝗶 𝗽𝗿𝗼𝘃𝗼𝗰𝗮̆𝗿𝗶 𝗹𝗲𝗴𝗶𝘀𝗹𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲”.

    Evenimentul a reunit cei mai importanți actori din mediul public și privat în domeniul reciclării și protecției mediului. Pentru Consiliul Județean Ilfov, calitatea aerului si a mediului este esențială si constituie una dintre direcțiile de acțiune principale.

    Ștefan Rădulescu, 𝘃𝗶𝗰𝗲𝗽𝗿𝗲𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝗲𝗮𝗻 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃: ,,Implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Ilfov (SMID Ilfov) va fi realizată prin două componente. Prima, colectarea separată și transportul deșeurilor municipale, presupune finanțarea achiziției de echipamente necesare colectării separate și transportului deșeurilor reciclabile, precum și a compostării biodeșeurilor: 31 de autospeciale, pubele și echipamente de compostare individuală. Proiectul are o valoare estimativă de 36 de milioane de euro și se află în analiză la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

    A doua componentă, extinderea sistemului de colectare separată a biodeșeurilor și tratarea integrată a deșeurilor colectate separat și a deșeurilor reziduale, vizează implementarea de instalații de tratare, în cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor București-Ilfov. Proiectul va acoperi activitățile de sortare, tratare mecano-biologică, compostare și eliminare prin depozitare a reziduurilor care nu mai pot fi tratate.”

    𝗗𝗲𝘁𝗮𝗹𝗶𝗶: https://cutt.ly/GM0qmWd

    Comentariile sunt închise.