Procurorii DIICOT şi polițiști de la Serviciul Grupuri Infracționale Violente – București derulează, miercuri dimineață, 123 de percheziții. Au loc descinderi în București și în 19 județe, la persoane fizice, la sediile unor firme și în puncte de lucru ale acestora, într-un dosar privind interlopi care acționau pentru a-i împiedica pe clienții sălilor de jocuri controlate de ei să-și ia câștigurile.

  Potrivit DIICOT, perchezițiile au loc în București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj.

  Oamenii legii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizare a făptuitorului.

  “În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora.

  Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, a transmis DIICOT.

  40 persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale, vor fi conduse la audieri.

  Comentariile sunt închise.