Cinci persoane- din care trei adolescenţi, elevi ai unor licee din Piteşti- au ajuns la audieri, după percheziţiile făcute joi, 17 noiembrie, de către oamenii legii argeşeni într-un dosar de trafic de droguri. Doi dintre liceeni au fost puşi sub control judiciar, iar un al treilea a fost reţinut.

  Potrivit Poliţiei Argeş, percheziţiile au avut loc în Piteşti şi Mioveni, dar a fost organizat şi un flagrant, în judeţul Dâmboviţa.

  „Din cercetări a reieșit că, începând cu luna august 2022, cei în cauză ar fi avut preocupări privind comercializarea ilicită de droguri, respectiv cannabis și substanțe cu efect psihoactiv, în special către tineri, încasând sume cuprinse între 50 și 250 de lei pentru un gram.

  În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 300 de grame de substanță cristalină albă, 50 de grame de cannabis, precum și instrumente utilizate la porționarea și consumul drogurilor (cântare electronice de precizie, grindere și altele), 3.000 de euro, 2.800 de lei, precum și alte obiecte cu valoare probatorie.

  Au fost puse în executare cinci mandate de aducere, iar, în urma administrării probatoriului, a fost dispusă de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești reținerea pentru 24 de ore, față de trei persoane, respectiv un minor de 17 ani și doi tineri, de 22 și 24 de ani” a transmis IPJ Argeş, printr-un comunicat.

  Descinderile au fost făcute de ofiţerii Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Piteşti împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești.

  Comentariile sunt închise.