Apă Ilfov a amintit, pe 15 noiembrie, că a preluat gestiunea serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare în comuna Snagov, din luna august 2022.

  „Încă de atunci, am analizat starea tehnică a sistemelor și am cautat cele mai bune soluții de optimizare. Am început prin a efectua revizia și mentenanța echipamentelor necesare pentru procesul tehnologic de epurare a apelor uzate și monitorizăm în permanență calitatea apei deversate în emisar, pentru nu a depăși normele impuse de lege”, au transmis reprezentanţii Apă Ilfov.

  Conform sursei citate, au început lucrările de modernizare a celor două gospodarii de apă din Snagov şi din Ghermăneşti, precum și reabilitarea și modernizarea rezervoarelor de înmagazinare apă potabilă din aceste două localități.

  „Stațiile de tratare a apei potabile vor fi dotate cu noi grupuri de pompare adaptate cerinței totale de consum și cu sistem de filtrare modern, compus din 9 filtre cu cărbune activ și pyrolox pentru îmbunătățirea calității apei. De asemenea, vom monta panouri electrice cu automatizare și sistem de monitorizare SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition)”, mai anunţă cei de la Apă Ilfov.

  Aceştia precizează că acum se află în etapa de obținere a avizului din partea

  Administraţiei Naţionale a Apelor Române pentru construcția a două noi foraje de mare adâncime, pentru suplimentarea debitelor de apă la consumatori.

  „Reabilităm stațiile de pompare ape uzate care prezintă grad de uzură avansat.

  Suntem aici pentru a ne îndeplini misiunea: modernizarea sistemelor publice, îmbunătățirea calității serviciilor și creșterea gradului de confort al locuitorilor din aria de operare”, au mai transmis reprezentaţii Apă Ilfov.

  Comentariile sunt închise.