Primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, a anunţat că, pe 15 noiembrie, a participat la o şedinţă în care s-a discutat despre dezvoltarea comunei Berceni, din punct de vedere urbanistic, în contextul reţelelor tehnico-edilitare şi găsirea de soluţii alternative pentru rezolvarea acestora. Aceasta, la invitaţia arhitectului şef al Consiliului Judeţean Ilfov, Olivia Ciobanu Oprescu.

    „Întrucât urbanismul are ca principal scop evoluţia complexă a localităţilor, prin elaborarea şi implementarea unor strategii unitare de dezvoltare pe termen scurt, mediul şi lung, afirm încă o dată importanţa colaborării cu Consiliul Judeţean Ilfov, context în care îi rog pe toţi colegii din cadrul Consiliului Local Berceni să susţină, alături de mine, continuarea dezvoltării coerente a comunei Berceni, ca parte integrantă din marea familie a Ilfovului”, a declarat primarul Gheorghe Covrigea.

    Conform sursei citate, Planul Urbanistic General(PUG) al comunei Berceni se află în curs de actualizare, iar propunerea de extindere a intravilanului comunei Berceni, cu evidenţierea funcţiunilor aferente acestuia, a fost avizată de către membrii Comisiei Tehnice de amenajare a teritoriului din cadrul CJ Ilfov, încă din anul 2021.

    „După cum şi preşedintele CJ Ilfov, domnul Hubert Thuma, afirma în postarea publică din 16 noiembrie 2021, în fiecare localitate, PUG-ul trebuie să fie actualizat o dată la 10 ani şi nu putem să facem o investiţie în prezent în baza unor planuri vechi de 15-20 de ani. Trebuie să fim mereu în pas cu nevoile oamenilor şi să ţinem mereu cont de evoluţia economică. Mulţumesc, încă o dată, CJ Ilfov pentru toată susţinerea pe care ne-o acordă, în asigurarea unei dezvoltări continue şi durabile a localităţii şi implicit în asigurarea unor condiţii de trai decent şi civilizat pentru toţi locuitorii comunei Berceni”, a mai transmis primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea.

    Comentariile sunt închise.