Contractul de finanţare pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare în Afumaţi a fost semnat marţi, 14 noiembrie, la Consiliul Judeţean Ilfov, în prezenţa ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloş şi a preşedintelui CJ Ilfov, Hubert Thuma.

    „Atragerea de fonduri europene, guvernamentare sau judeţene nerambursabile reprezintă o prioritate pentru mine, iar aceste noi fonduri sunt alocate pentru străzile care, în acest moment, nu dispun de aceste utilităţi atât de necesare. Potrivit studiilor de fezabilitate, aproximativ 50 de milioane de euro(fără TVA) vor fi investite în infrastructura de apă şi canalizare în localităţile Afumaţi şi Găneasa. Se lucrează intens la procedurile legale, documentaţie şi licitaţie, pentru ca proiectul să poată fi implementat începând cu anul viitor”, a declarat primarul comunei Afumaţi, Gabriel Dumănică.

    În comuna menţionată, proiectul prevede extinderea reţelei de apă pe aproape 12 kilometri şi a celei de canalizare pe circa 19 kilometri şi amenajarea unei staţii de epurare, şi se va lucra de la DN2, toată zona Deal, toată zona Piua- Boltaţi, zona Doraly, iar în Găneasa va fi extinsă reţeaua de canalizare pe o lungime de peste 13 kilometri.

    „Racordurile până la limita de proprietate sunt gratuite pentru afumăţeni! Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă extinderea şi modernizarea infrastructurii publice de alimentare cu apă şi canalizare, în scopul creşterii gradului de acces al populaţiei la servicii sigure din punct de vedere calitativ şi cantitativ, în condiţii de ocrotire a mediului înconjurător şi de protejare a resurselor de apă.

    Mulţumim domnului preşedinte Hubert Thuma(Consiliul Judeţean Ilfov) şi echipei de profesionişti din cadrul CJ Ilfov pentru excelenta colaborare. Odată cu implementarea proiectelor semnate pe 14 noiembrie, localitatea noastră va avea, în procent de peste 95%, rezolvată problema apei potabile şi a canalizării”, a mai declarat primarul comunei Afumaţi, Gabriel Dumănică.

    Comentariile sunt închise.