Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a anunţat, recent, că a fost lansată licitaţia pentru pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Radial 10 Măgurele, care leagă orașul Măgurele de Autostrada A0 și de București, prin sectorul 5, Prelungirea Ferentari.

    “Va fi un drum expres, vom putea ajunge mai repede, vom sta mai puțin în trafic și vom consuma și mai puțin combustibil. Asta înseamnă un mediu mai curat, dar și economie la bani.

    Drumul Radial 10 – Măgurele Expres va avea aproape 11 kilometri, 4 benzi de circulație (câte două pe fiecare sens) și o lățime a carosabilului de 21 de metri. Este propusă și o variantă cu 25 de metri lățime, care să aibă și trotuare și piste de biciclete. Varianta finală se va stabili ulterior. Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 18 milioane lei, cu termen de realizare de 12 luni. După realizarea studiului de fezabilitate urmează achiziția pentru proiectul tehnic și execuția drumului.

    În total, zece drumuri radiale vor lega arterele importante din București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului – A0, intersectând 30 de localități din județul Ilfov”, a scris pe Facebook preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

    Comentariile sunt închise.