Reprezentanţii Primăriei Chiajna au făcut, pe 11 noiembrie, o serie de precizări privind proiectul „Introducere apă potabilă în comuna Chiajna, judeţul Ilfov”.

    Astfel, conform sursei citate, după o perioadă în care s-a creat o stare de disconfort din cauza lucrărilor, au început testele de presiune la conducta publică de apă potabilă.

    „Toate acestea au fost posibile după ce a fost realizat branșamentul în conducta magistrală de la stația de pompare Grozăvești a rețelei din localitatea noastră. Așa cum anunțam în luna mai a acestui an, este posibil ca, până la finalul anului în curs/începutul anului viitor, să fie racordate la rețeaua publică de apă potabilă gospodării situate în satul Roșu. Sunt realizate peste 300 de branșamente casnice în satul Roșu, iar rețeaua de apă potabilă va fi funcțională după testele de etanșeitate a conductei și cele de laborator ale apei”, a anunţat primarul comunei Chiajna, Mircea Minea.

    Edilul a făcut precizări şi în ceea ce priveşte lucrările de racordare a gospodăriilor de pe Drumul Județean 601A (străzile 1 Decembrie 1918, A.I. Cuza, I.L. Cargiale și Eroului): „Întrucât artera județeană este intens circulată, pentru a nu îngreuna traficul rutier, se va lucra pe tronsoane, cu devierea circulației pe străzile paralele”, a spus primarul Mircea Minea.

    Proiectul de apă din Chiajna prevede, satul Roşu, realizarea a circa 30.000 de metri de conductă, 232 de hidranţi şi 80 de vane. În satul Dudu, va fi introdusă conducta de apă pe peste 10.800 de metri, vor fi montaţi 108 hidranţi şi 48 de vane, iar în satul Chiajna, proiectul prevede montarea conductei pe peste 10.100 de metri, montarea a 115 hidranţi şi a 32 de vane.

    Comentariile sunt închise.