Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a anunţat că a semnat, luni, 14 noiembrie, în prezența ministrului Fondurilor Europene, contractele de finanțare pentru apă și canalizare în Afumați, Găneasa și Snagov.

    „Asta înseamnă că Uniunea Europeană ne va da bani pentru cele trei localități: 245 de milioane de lei pentru Afumați și Găneasa și 246 de milioane de lei pentru Snagov. Adică, în jur de 100 de milioane de euro. Peste 16.000 de oameni vor beneficia de alimentare cu apă și aproape 12.000 vor avea canalizare, în Afumați și Găneasa. În Găneasa, proiectul depus de Apă-Canal Ilfov vizează localitățile Găneasa, Mora Domnească și Cozieni. Săpăturile ar trebui să înceapă anul viitor. Primăria Găneasa a depus proiect separat pentru Piteasca și Șindrilița, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Iar la Snagov, aproape 10.000 de oameni vor beneficia de apă și canalizare”, a anunţat Hubert Thuma.

    Preşedintele CJ Ilfov a mai venit cu o veste bună pentru ilfoveni.

    „Am reușit să-i smulg ministrului Ioan Marcel Boloș promisiunea că va căuta soluții de finanțare și pentru colectarea apelor pluviale. Îi mulțumesc ministrului pentru buna colaborare și pentru deschiderea către Ilfov, un județ pe care îl numește „beneficiar strategic pe POIM – programul european pentru infrastructură mare”! Odată cu implementarea proiectelor semnate astăzi, peste 60% din populația județului Ilfov va beneficia de apă și canalizare. Vă reamintesc, în județ se mai află în implementare, tot pe bani europeni, un proiect pentru apă și canalizare în 20 de localități, în valoare de 419 milioane de euro”, a scris pe Facebook preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

    Mai multe detalii, aici:

    Comentariile sunt închise.