Reprezentanţii Primăriei Afumaţi au anunţat, pe 8 noiembrie, că au fost finalizate lucrările de extindere a reţelei de iluminat stradal, cu stâlpi şi lămpi de tip LED, pe strada Teiului din localitate.

    Extinderea reţelei de iluminat public a fost realizată prin pozarea în subteran a reţelei de distribuţie a energiei electrice ce alimentează sistemul de iluminat public. Au fost montaţi stâlpi noi de şapte metri din ţeavă de oţel zincat, fixaţi în fundaţii de beton şi echipaţi cu lămpi economice cu LED. De asemenea, au fost pozate în pământ tuburi copex pentru fibra optică şi au fost realizate cămine de conexiuni”, au transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

    Conform sursei citate, această lucrare are ca scop întregirea reţelei de iluminat până la ultima locuinţă din această parte a comunei şi care răspunde, astfel, solicitărilor cetăţenilor din zonă privind sporirea gradului de siguranţă pe timpul nopţii, cât şi a circulaţiei rutiere pe drumurile comunale.

    „Primarul Gabriel Dumănică consideră că toate zonele comunei sunt importante şi trebuie să aibă instalaţii de iluminat moderne. Lucrarea este una din cele peste 50 ce urmează să fie realizate în următorii 3 ani. Amintim că în comuna Afumaţi sunt în curs de execuţie ample lucrări de modernizare a sistemului de iluminat stradal, prin montarea de corpuri de iluminat eficiente cu surse LED, pe stâlpii şi pe reţelele existente, cu sistem de reglare a fluxului luminos, proiect derulat prin accesarea de fonduri nerambursabile de la Administraţia Fondului pentru Mediu(1.000.000 de lei). În cadrul proiectului vor fi înlocuite circa 800 de lămpi de iluminat”, au mai transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

    Comentariile sunt închise.