Primarul comunei Mogoşoaia, Paul Precup, a anunţat, pe 7 noiembrie, că a semnat contractul pentru achiziţionarea a 12 autobuze electrice care vor circula pe straseul Străuleşti-Mogoşoaia-Buftea. Primăria pe care o conduce a câştigat un proiect european, în acest sens, în valoare de 6 milioane de euro.

  “De-a lungul timpului, comuna noastră a avut mari probleme cu transportul public. Acum 10 ani ne luptam cu proprietarii de Maxi-Taxi care își urmăreau doar propriile interese. Încet, încet am luat măsuri și am înființat propria companie de transport în asociere cu Chitila și am cumpărat primele autobuze ce deservesc localitatea. Pe mai multe linii de transport, se circulă în condiții bune.

  Astăzi, am mai făcut un pas mare înainte pentru asigurarea unui transport public de calitate, dar și pentru protejarea mediului! Am semnat contractul privind achiziționarea a 12 autobuze electrice care vor circula pe traseul Străulești-Mogoșoaia-Buftea”, a anunţat Paul Precup.

  Primarul din Mogoşoaia a precizat că asocierea Otokar Europe Filiala București cu Otokar Otomotiv ve Savunma Sanay A.S a fost desemnată câștigătoarea procedurii de atribuire inițiată prin publicarea în SEAP a Anunțului de participare din 21.11.2021.

  “Asocierea Otokar Europe Filiala București cu Otokar Otomotiv ve Savunma Sanay A.S s-a angajat prin contractul semnat astăzi(7 noiembrie, n.r.) cu Primăria Mogoșoaia să livreze autobuzele electrice de capacitate medie – 12 metri lungime – în 11 luni. Autobuzele au fost achiziționate cu ajutorul fondurilor europene. Prețul contractului este 24.636.600 lei plus TVA”, a mai anunţat primarul din Mogoşoaia.

  Conform sursei citate, 98% din valoare este finanțare nerambursabilă, iar 2% reprezintă cofinanțarea asigurată de Primăria Mogoșoaia.

  “Este o realizare importantă pentru comuna noastră! Fondurile europene accesate ne permit să asigurăm atât un transport civilizat, cât și o protecție mai mare a mediului, autobuzele electrice fiind nepoluante. Împreună facem lucruri bune pentru Mogoșoaia!”, a subliniat primarul comunei Mogoşoaia, Paul Precup.

  Comentariile sunt închise.