În zilele călduroase de vară, avem tendința și e chiar indicat, să consumăm cât mai multe lichide. Dar nu tot ce e delicios e și sănătos, așa că iată ce băuturi răcoritoare poți prepara acasă fără a crește prea mult numărul zilnic de calorii consumate.

  Fresh de fructe  

  Indiferent de sezon, una dintre cele mai sănătoase băuturi este sucul proaspăt de fructe. Această băutură este cea care are în compoziția sa doar suc de fructe pe care îl stoarceți proaspăt, în ziua în care doriți să consumați băutura.

  Ice Tea  

  Dacă alegeți să faceți corect un ceai cu care să vă răcoriți în timpul verii, acesta va deveni una dintre cele mai răcoritoare băuturi de vară. Însă pentru a vă bucura de un ceai care totodată să conțină și cât mai puține calorii, pentru început, ar trebui să eliminați de pe listă toate ceaiurile care se află în comerț (cele care conțin adaos de zahăr, arome și coloranți), pentru că un singur pahar din această băutură conține aproximativ 200 de calorii.

  Limonadă  

  O variantă mult mai sănătoasă decât orice suc de fructe care se află în comerț, este limonada. Aceasta are puține calorii și nenumărate beneficii pentru organism. Un aspect de care ar trebui să ținem cont, atunci când vine vorba despre prepararea unei limonade, este aportul caloric pe care îl are, în funcție de îndulcitorii pe care alegem să îi folosim (zahăr sau miere), dar și de cantitate.

  Ice Coffee sau Frappe  

  Atât Ice Coffee, cât și Frappeul se află printre preferințele multor persoane, atunci când vine vorba despre sezonul cald. Cu toate acestea, în funcție de ingrediente adăugate, aceste băuturi pot depăși limita caloriilor permise pentru organism.

  Atenție însă, dacă băutura conține mult zahăr, toppinguri, frișcă sau înghețată, un singur pahar poate depăși cu ușurință 500 de calorii.

  Shake sau Smoothie  

  Shakeurile și smoothie-urile sunt cele mai delicioase atunci când simțim nevoia să ne răcorim, în zilele toride de vară. În plus, acestea sunt și sănătoase, datorită modului simplu în care se prepară.

  De exemplu, un shake preparat din lapte, fructe proaspete și câteva cuburi de gheață deține aproximativ 100 de calorii, în comparație cu cele în care se adaugă siropuri, frișcă sau înghețată, care pot avea chiar de 3 ori mai multe calorii.

  Comentariile sunt închise.