Mainile spun foarte multe despre o femeie, iar frumusețea unghiilor este un aspect foarte important. Dacă nu ești adepta unghiilor cu gel și preferi o manichiură simplă, clasică si unghii sănătoase, iată câteva trucuri pentru a arăta întotdeauna impecabil.

  Cauza cea mai întâlnită a petelor apărute pe unghii ține de deficiențele de zinc din organism, dar totodată și din cauza pigmenților pe care îi conține oja.

  Tratamentul naturist pe care îl recomandăm noi, te va ajuta la diminuarea acestor pete și te vei putea bucura de unghii sănătoase. Vei avea nevoie doar de bicarbonat de sodiu, apă oxigenată și ulei de măsline, migdale sau argan. Pune într-un bol o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de apă oxigenată, amestecă și pune conținutul pe unghii. Timp de aproximativ 5-10 minute, lasă-l să acționeze, apoi clătește cu apă călduță unghiile și aplică uleiul de măsline, migdale sau de argan, depinde de ceea ce vei avea. Astfel, unghiile tale vor scăpa de pete și vor fi hidratate. 

  În cazul unghiilor fragile, poți utiliza lacul de unghii de usturoi. Astfel, vei beneficia de unghii rezistente și hidratate. Dar noi îți recomandăm un tratament naturist pe care-l poți face chiar la tine acasă.

  Acest tratament îți va ajuta unghiile să nu mai fie fragile și să dureze mai mult timp, fără să se rupă. Vei avea nevoie de usturoi și apă. Taie câțiva căței de usturoi, așază-i într-un bol peste care vei turna apă și lasă-l să stea puțin timp. Apoi înmoaie unghiile în respectiva apă, timp de 10 minute. După acest interval de timp, scoate unghiile și le poți lăsa în aer liber, fără să le ștergi.

  Oja pe care o folosești îți poate dăuna din cauza faptului că are în compoziția ei substanțe chimice care pot duce la îngălbenirea unghiilor. Dacă vrei să scapi de acest lucru și vrei să-ți recapeți culoarea naturală a unghiei, poți urma acest tratament. 

  Te va ajuta să te bucuri astfel de culoarea dorită a unghiilor și de sănătatea acestora. Tot ce trebuie să ai este apă oxigenată și o perie. Timp de aproximativ 5 minute, înmoaie unghiile în apa oxigenată dintr-un bol. După trecerea acestui timp, scoate unghiile și curăță-le suprafața folosind o perie.

  În cazul în care nu ai apă oxigenată prin casă, poți încerca acest tratament și cu bicarbonat de sodiu. Poți amesteca 3-4 linguri de bicarbonat cu apă, astfel încât să se formeze consistența unei paste. Timp de câteva minute, ține unghiile în această pastă, apoi scoate-le și clătește-le. Vei reveni la unghiile tale naturale și  mult mai sănătoase.

  Dacă unghiile tale au ajuns să se exfolieze, înseamnă că s-au deshidratat și și-au schimbat astfel compoziția. Acest lucru se întâmplă din cauza produselor de curățat din casă, pe care le folosim, din cauza faptului că au în compoziția lor chimicale dăunătoare.

  Iată un tratament naturist care îți va ajuta unghiile să se regenereze. Vei avea nevoie de ulei de măsline și o jumătate de lămâie. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci două linguri de ulei de măsline, cu zeama de la jumătatea de lămâie și să pui conținutul pe foc. În acest conținut, luat de pe foc, unghiile se încălzesc și se înmoaie, lăsând să acționeze până lichidul se răcește. Tratamentul se poate aplica în fiecare seară timp de două săptămâni, pentru a beneficia de rezultatele dorite.

  Comentariile sunt închise.