Primarul comunei Dragomireşti Vale, Gheorghe Socol, a anunţat, pe 12 aprilie, că instituţia pe care o conduce pregăteşte un nou proiect, de această dată pentru montarea unui sistem inteligent de supraveghere video.

    Continuăm împreună – construim împreună! Pentru a spori grija pentru natură și calitatea vieții în comuna noastră, astăzi vă aduc în atenție un proiect ambițios care vizează totodată atât dezvoltarea economică armonioasă, cât și protecția mediului și siguranța cetățeanului: un sistem inteligent de supraveghere video. Trebuie să ne folosim de tehnologii moderne în procesul de îmbunătățire a calității vieții!”, a transmis Gheorghe Socol.

    Conform sursei citate, beneficiile acestui proiect sunt clare și cu impact imediat: combaterea poluării — Prin supravegherea eficientă a zonelor vulnerabile, descurajăm și prevenim depozitarea ilegală a deșeurilor, siguranță publică crescută — Supravegherea video inteligentă contribuie la descurajarea și identificarea imediată a activităților care pun în pericol siguranța locuitorilor, a proprietăților și a afacerilor locale, dar şi crearea de locuri de muncă — Implementarea și gestionarea sistemului de supraveghere va fi asigurată prin angajări strict din rândul locuitorilor comunei, creând locuri de muncă sigure și cu responsabilități concrete în comunitate.

    „Cum va arăta acest proiect în aplicare?

    Monitorizarea inteligentă — Sistemul de supraveghere va funcționa 24/7, descurajând poluarea din rea-voință, dar și comportamentele care constituie un pericol public. Colaborarea strânsă cu localnicii și antreprenorii locali — Monitorizarea va fi asigurată de către o echipă formată exclusiv din rândul locuitorilor comunei, sprijinind pe termen lung economia locală și creând un mediu de activitate dinamic și responsabil”, a precizat primarul comunei Dragomireşti Vale, Gheorghe Socol.

    Comentariile sunt închise.