Reprezentanţii Primăriei Afumaţi au anunţat, pe 16 aprilie, că, pentru protecţia copiilor care frecventează locurile de joacă amenajate în parcurile „Zona Deal”- Cartier Tineret şi ICIL, Grădiniţa cu program prelungit din localitate, instituţia a înlocuit, la solicitarea părinţilor, nisipul cu un produs antitraumă din cauciuc tartanic.

  „Acest material, binecunoscut pentru elasticitatea sa, absoarbe foarte bine impactul, deci este perfect pentru terenurile de joacă folosite de copiii afumăţeni. Toate locurile de joacă din Afumaţi beneficiază de această modernizare”, au transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Astfel, este vorba despre locurile de joacă din parcul de pe strada Mihai Bravu, parcul Deal, parc ICIL, parcul Zidul Istoric, dar şi locurile de joacă de la Şcolile A, B şi C, precum şi cele de la grădiniţele cu program normal.

  Avantajele unei astfel de suprafeţe sunt absorbţia şocurilor şi antiderapare, reducând riscul de accidentări, dar şi rezistenţa la intemperii. Pentru primarul Gabriel Dumănică este imperios necesar ca afumăţenii să beneficieze de cât mai mult control şi siguranţă, iar parcurile şi implicit zonele de relaxare definesc aceste deziderate, au mai spus cei de la Primăria Afumaţi.

  „Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei şi modernizăm spaţiile de joacă, pentru a le oferi copiilor condiţii de joacă foarte bune. Amenajarea suprafeţelor de joacă cu tartan contribuie la reducerea posibilităţilor de accidentare, la înfrumuseţarea zonelor de joacă, creându-se, astfel, un mediu propice pentru socializare, relaxare şi petrecere a timpului în aer liber, dar şi din punct de vedere igienico-sanitar”, a declarat primarul comunei Afumaţi, Gabriel Dumănică.

  Foto: Primăria Afumaţi

  Comentariile sunt închise.