Reprezentanţii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului(ONRC) au anunţat că intră în grevă japoneză, astăzi, 18 aprilie.

    Sursa citata precizează că sindicaliştii cer majorarea salariilor cu 15%, pentru că ONRC este „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”.

    Totodată, sindicaliştii cer acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională „Justiţie”.

    „Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Naţional Sindical – declanșează proteste contra inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR”, potrivit unui comunicat de presă al ONRC.

    Comentariile sunt închise.