Reprezentanţii Primăriei Afumaţi anunţă că au fost transmise la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţiile pentru execuţia giratoriului de pe Drumul Naţional 2, zona Moară. Durata contractului este de 6 luni din care 2 luni pentru etapa de proiectare şi 4 luni pentru etapa de execuţie.

  „În ultimii 2 ani, s-a muncit foarte mult pentru ca acest proiect să poată fi realizat. A fost nevoie de implicarea mai multor instituţii ale statului, deoarece în zona Moară nu aveam suficient spaţiu pentru realizarea acestui nod rutier a trebuie să se facă retrocedări prin Hotărâre de Guvern, apoi întocmirea documentaţiilor, obţinerea avizelor şi aprobarea bugetului necesar construcţiei. Proiectul va contribui la creşterea siguranţei rutiere şi pietonale în această zona localităţii şi va permite participanţilor la trafic efectuarea manevrei de întoarcere în acest punct. De asemenea, giraţia va permite şi întoarcerea autobuzelor de la STB pe raza comunei noastre. Mulţumim, pe această cale, domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, pentru susţinerea proiectelor locale, factorilor de decizie de la Ministerul Transporturilor, domnului secretar de stat Irinel Scrioşteanu care, în consultarea cu Primăria Afumaţi a făcut posibilă realizarea multor lucrări importante, în ultimii ani, în comuna noastră, domnului Cristian Pistol, director general al CNAIR, şi personalului foarte bine pregătit din compania de drumuri”, a transmis primarul comunei Afumaţi, Gabriel Dumănică.

  Conform sursei citate, alături de celelalte lucrări realizate în anii trecuţi pe Drumul Naţional 2(giratoriu-curbă şi semafor la „Monument”), pentru Afumaţi sunt în diferite stadii de implementare şi execuţie şase lucrări de infrastructură mare. Acestea vor îmbunătăţi semnificativ accesibilitatea locală, vor crea o infrastructură modernă care să susţină dezvoltarea comunităţii şi vor asigura un viitor mai bun pentru afumăţeni.

  Este vorba despre sensul giratoriu din zona Moară, modernizarea DN2(amenajare troturare), pe tot sectorul de drum cuprins între Pod Centură şi zona Moară, realizarea două subtraversări- Şcoala A „Monument” şi Şcoala C”ICIL”, lotul 2 al Autostrăzii A0Nord(Afumaţi-Cernica)- ce va rezolva problema punctului de întoarcere pentru afumăţenii care locuiesc în zona Deal(DN2-Ocean Fish).

  De asemenea, este vorba despre Drumul Radial 6+7 Afumaţi Est Expres(Voluntari-Dobroeşti-Pantelimon-Găneasa-Afumaţi). Aici, documentaţiile sunt pregătite în vederea lansării procedurii de achiziţie pentru licitaţie.

  Lărgirea la patru benzi a Centurii Vechi, între DN2(Afumaţi Pod) şi A2(Autostrada Soarelui).

  „Acest proiect face parte din cele circa 60 de proiecte cu finanţare din fonduri europene, guvernamentale, judeţene, dar şi din bugetul local al comunei Afumaţi, ce vor fi finalizate în următorii 2 ani. Avem o comună frumoasă iar cu investiţiile ce vor fi realizate în următorii ani, va deveni una de nivel european”, a subliniat primarul Gabriel Dumănică.

  Comentariile sunt închise.