Reprezentanţii Primăriei Afumaţi au anunţat, pe 1 aprilie, că sunt în curs de finalizare lucrările de construire ale celui de-al şaptelea puţ forat de mare adâncime(230 de metri), cu reţeaua de aducţiune. Puţul este situat pe şoseaua Petrăchioaia, lângă Pădurea Afumaţi, şi va rezolva problema consumului ridicat de apă, în perioada de vară.

    „Acesta se adaugă celorlalte şase puţuri aflate în stare de funcţionare şi are ca scop asigurarea debitului necesar alimentării continue cu apă potabilă în zilele caniculare. Totodată, cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare(POIM), va fi extinsă reţeaua de apă şi canalizare în toată zona Deal, zona Piua(râul Pasărea), Drumul Naţional 2, Doraly, zona de Centură şi vor fi construite încă cel puţin patru puţuri noi, toate în zona Pădurii Afumaţi, unde apa este de o calitate foarte bună”, au transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

    Conform sursei citate, această amplă lucrare, cu o valoare de circa 20 de milioane de euro, este în faza finală a licitaţiei, urmând ca, în aproximativ o lună, să fie anunţat constructorul şi să înceapă lucrările.

    „Pentru a se ajunge în această etapă, se munceşte de aproximativ 3 ani la documentaţii şi la avize. Aceste lucrări fac parte din cele circa 60 de proiecte cu finanţare din fonduri europene, guvernamentale, judeţene, dar şi din bugetul local al comunei Afumaţi, ce vor fi finalizate în următorii 2 ani”, au transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

    Foto: Primăria Afumaţi

    Comentariile sunt închise.