Reprezentanţii Primăriei Afumaţi au anunţat, pe 20 martie, că primarul Gabriel Dumănică a semnat, în prezenţa ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, contractul de finanţare pentru realizarea obiectivului de investiţii „execuţie podeţe de acces la proprietăţi pe strada Mihai Bravu”. Valoarea proiectului este de peste 566 de mii de lei şi banii vin prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

    „Semnarea contractului de finanţare înseamnă că sunt banii alocaţi, ceea ce ne permite să începem procedurile, în vederea execuţiei lucrării. O investiţie similară va fi realizată pe şoseaua Baku(documentaţia este în faza finală de aprobare), între Drumul Naţional 2 şi strada Garoafelor, tot prin accesarea de fonduri nerambursabile”, au precizat cei de la Primăria Afumaţi.

    Conform sursei citate, pe strada Mihai Bravu, în anii trecuţi, au fost efectuate lucrări de reabilitare a covorului asfaltic şi de amenajare trotuare pe ambele părţi ale drumului, pe porţiunea cuprinsă între strada Şcolii şi DN2, pe o lungime de circa 950 de metri.

    „Lucrările au fost necesare având în vedere traficul rutier intens de pe strada Mihai Bravu, fiind una dintre străzile centrale ale comunei, ce face legătura între Ograda Ştefăneşti cu DN2(centrul comunei Afumaţi), intesectându-se cu străzile Imaşului, Inului şi Binelui, având acces la şoseaua Ştefăneşti(DJ100). Toate străzile care au lăţimea necesară vor avea trotuare şi podeţe de acces la proprietăţi, celelalte vor fi modernizate doar cu podeţe de acces!”, au mai spus reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

    Aceştia reamintesc faptul că atragerea de fonduri europene, guvernamentale sau judeţene nerambursabile reprezintă o prioritate pentru primarul Gabriel Dumănică, dar şi că acest proiect face parte din cele circa 60 ce vor fi finalizate în următorii 2 ani.

    Comentariile sunt închise.