Un bărbat din Ploieşti a fost arestat, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce transporta cu propria maşină zeci de grame de canabis, destinate comercializării.

Potrivit poliţiştilor de la Crimă Organizată Ploieşti, bărbatul oferise, în aceeaşi zi, o cantitate de droguri, gratuit, unui consumator.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Măsura a fost luată după ce acesta a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi deținut, în autoturismul cu care se deplasa, peste 25 de grame de canabis, destinate comercializării.

De asemenea, s-a reținut că, în aceeași zi, acesta ar fi oferit cu titlu gratuit o cantitate de canabis, unui consumator.

La data de 20 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea acestuia, pentru 24 de ore”, au transmis oamenii legii.

Aceştia precizează că procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Ploiești  au dispus într-o altă cauză penală, (aflată în prezent pe rolul Tribunalul Prahova), trimiterea în judecată a bărbatului, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc  în vederea consumului propriu, fără drept.

„Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova a admis propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Butimanu. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi  de prezumţia de nevinovăţie”, a transmis IPJ Prahova.

Comentariile sunt închise.