Bugetarii se vor bucura de o minivacanţă în luna mai, care va include și ziua liberă de 1 Mai – Ziua Muncii, iar Guvernul a declarat ziua de 2 mai ca fiind liberă, creând astfel o punte între 1 Mai și Vinerea Mare, care va fi pe 3 mai.

    Astfel, este vorba despre șase zile libere, deoarece sărbătoarea de 1 Mai este legată cu zilele libere de Paşte. Va fi liber în 1 mai (miercuri), 2 mai (zi-punte) și 3-6 mai, adică Vinerea mare, sâmbăta dinaintea Paștelui, apoi prima și a doua zi de Paște.

    Apoi următoarea minivacanță va fi de Rusalii. Vor fi trei zile libere, cele două de weekend – 22-23 iunie și a doua zi de Rusalii, 24 iunie.

    În acest an, Paștele ortodox cade pe 5 mai, iar cel catolic va fi sărbătorit pe 31 martie. Astfel, a fost necesară modificarea perioadei de vacanță, în perioada respectivă, pentru ca aceasta să cuprindă atât sărbătorile pascale ortodoxe, cât și cele catolice.

    Inițial, vacanța de Paște pentru anul 2024 era planificată în perioada 13-21 aprilie, potrivit unui anunț al Ministerului Educației din 2023. Ulterior, însă, această perioadă a fost modificată, pentru că nu cuprindea nici Paștele ortodox, nici cel catolic.

    Comentariile sunt închise.