Primarul comunei Jilava, Elefterie Ilie Petre, a participat, recent, la un eveniment privind o investiţie foarte importantă pentru România. Este vorba despre o fabrică de reciclare a bateriilor de tip Li-Ion, cu o valoare de zeci de milioane de euro.

    „Am participat, recent, la un eveniment al cărui subiect a fost reciclarea și procesarea bateriilor litiu – ion în România. Urmează a fi implementată prima „fabrică de reciclare” a bateriilor de tip Li-Ion, o premieră pentru România și una dintre cele mai mari investiții australiene în România, cu o valoare de peste 40 de milioane de Euro. Susțin reciclarea, este foarte importantă pentru mediul înconjurător și nu în ultimul rând mă bucur că sunt făcute investiții în comuna Jilava”, a declarat primarul comunei Jilava, Elefterie Ilie Petre.

    Potrivit presei naţionale, compania australiană Redivium va construi în Jilava, o fabrică de reciclare a bateriilor, cu o capacitate de 10 tone pe zi. Prima fază a proiectului presupune o investiţie de 9 milioane de euro, iar valoarea totală se ridică la 40 de milioane de euro.

    Fabrica va fi realizată în parteneriat cu ECOWES(o companie de colectare şi reciclare a bateriilor din România) şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Beteriilor(SNRB).

    „Părţile au convenit asupra unor aranjamente formare pentru reciclarea şi procesarea bateriilor litiu-ion(LiB) în România, aplicând tehnologii pe care Redivium le deţine sub licenţă în mai multe jurisdicţii europene”, au anunţat cele trei entităţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

    Comentariile sunt închise.