Reprezentanţii Primăriei Afumaţi au anunţat că întregul Drum Naţional 2(E85) ce parcurge comuna va fi modernizat. Este, astfel, încă un proiect de infrastructură pentru sporirea siguranţei traficului rutier în Afumaţi.

  „Este vorba despre studiul de fezabilitate şi întocmirea documentaţiilor pentru modernizarea DN2, pe tot sectorul de drum cuprins între Pod centură şi zona Moară, iar principalele caracteristici solicitate sunt(printre altele): amenajare trotuare, realizarea sistemului de iluminat public, realizarea unor treceri de pietoni cu pasaje subterane”, au transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  La rândul său, secretar de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a declarat că au fost transmise către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia de atribuire a licitaşiei pentru proiectul de infrastructură rutieră ce vizează sporirea siguranţei şi a fluenţei traficului rutier şi pietonal pe DN 2, pe raza localităţii Afumaţi.

  „Acest proiect se desfăşoară în colaborare cu Consiliul Judeţean Ilfov, prin preşedintele Hubert Thuma, şi Ministerul Transporturilor, prin Irinel Scrioşteanu, împreună cu CNAIR. Sursa de finanţare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

  Acest proiect se adaugă celor patru lucrări de infrastructură mare de pe raza comunei Afumaţi: sens giratoriu zona Moară, loturile 2 şi 3 ale Autostrăzii A0 Nord care trec prin Afumaţi, Drumul Radial 6+7 Afumaţi Est Expres(Voluntari-Dobroeşti-Pantelimon-Găneasa-Afumaţi), documentaţiile fiind pregătite în vederea lansării procedurii de achiziţie pentru proiectare”, au precizat cei de la Primăria Afumaţi.

  Tot ei anunţă că vor fi reluate lucrările de lărgire la patru benzi a Centurii „Vechi”, între DN2(Afumaţi Pod) şi Autostrada Soarelui.

  „Avem o comună frumoasă, cu o istorie bogată, iar cu investiţiile ce vor fi realizate în următorii ani, cu finanţare din bugetul local, cât şi prin accesare de fonduri europene, guvernamentale sau judeţene nerambursabile, va deveni una de nivel european. Cu aceste proiecte, Primăria Afumaţi urmăreşte nu doar să îmbunătăţească accesibilitatea locală, ci să şi creeze o infrastructură modernă care să susţină dezvoltarea comunităţii, asigurând un viitor mai bun şi mai conectat pentru toţi afumăţenii”, au transmis reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Comentariile sunt închise.