Primarul din Snagov, Anghel Mihai, a făcut, recent, un apel către toţi locuitorii comunei, care au câini în curţi. Edilul le-a cerut acestora să împiedice ieşirea animalelor pe stradă pentru a limita înmulţirea acestora.

  „La acest moment, la nivelul localității noastre ne confruntăm cu nenumărate sesizări venite din partea cetățenilor cu privire la fenomenul câinilor comunitari, care sunt în număr din ce în ce mai mare pe străzi și care pot fi un real pericol pentru noi toți, mai ales pentru copii și seniori. Fac apel la proprietarii de animale din rasa canină care locuiesc la curte, să se asigure că acestea nu părăsesc suprafața proprietății, astfel încât să încercăm să limităm pe cât posibil înmulțirea lor.

  Menționez că la nivelul anului trecut am avut campanie de sterilizare gratuită, însă apelul nostru a avut drept rezultat sterilizarea unui număr foarte mic de animale (câini și pisici)”, a spus Anghel Mihai.

  Totodată, primarul din Snagov s-a adresat iubitorilor de animale şi le-a cerut să nu le mai hrănească pe spațiul public, în preajma imobilelor sau a magazinelor unde fluxul de persoane este crescut și unde aceștia, instinctiv, pot deveni agresivi.

  „În condițiile în care aceste animale nu sunt îngrijite corespunzător, sunt lăsate pe străzi sau chiar abandonate în diferite locuri din localitate, înmulțirea lor este inevitabilă iar riscurile să ne confruntăm cu accidente sunt din ce în ce mai mari.

  Compania de ecarisaj nu poate face față solicitărilor noastre, atât din perspectiva timpului alocat pentru prinderea lor, cât și a numărului limitat de animale capturate. (max 10 animale per intervenție). Totodată, costurile pentru prinderea acestora, suportate de fiecare dintre noi, sunt destul de ridicate, iar o atitudine pro-activă în sensul celor prezentate mai sus poate contribui la o prevenire a dezvoltării acestui fenomen nedorit, generator de disconfort, dar și de situații nedorite de natura celor mediatizate cu privire la accidentele petrecute pe raza Sectorului 6 al Capitalei și nu numai. În speranța că apelul meu către dumneavoastră va avea efectele scontate, vă mulțumesc anticipat pentru sprijin și solidaritatea de care dați dovadă, astfel încât să conviețuim frumos și responsabil, iar copiii noștri să fie în siguranță”, a subliniat primarul Anghel Mihai.

  Campanie de sterilizare a animalelor de rasă comună, şi în Snagov

  În acelaşi timp, în Snagov, pe 7 februarie, se va derula şi o campanie gratuită de sterilizare a animalelor de rasă comună, derulată de Protecţia Animalelor- Consiliul Judeţean Ilfov.

  „Avem zile pline. Zi de zi cei mai mulți dintre noi sunt pe teren. Sterilizăm gratuit câini și pisici de rasă comună. Cu și fără proprietar. Educăm. Și informăm. E de datoria noastră să prevenim suferința, să schimbăm mentalități.

  Urmează o lună grea. Cu multe campanii de sterilizări gratuite. Vă mai lăsăm o dată programul și câteva detalii esențiale. Vă lăsăm și câteva fotografii din aceste zile. Să ne bucurăm împreună”, au transmis cei de la Protecţia Animalelor Ilfov.

  Aceştia au anunţat şi programul campaniilor de sterilizări gratuite în luna februarie:

  1-15 februarie – Măgurele (posibilitate de tranchilizare pe teren);

  7 februarie – Snagov (posibilitate de tranchilizare pe teren);

  6 februarie – Popești-Leordeni

  19-29 februarie – Glina (posibilitate de tranchilizare pe teren);

  13 februarie – Popești-Leordeni

  14, 15, 16 februarie – Jilava (posibilitate de tranchilizare pe teren);

  20 și 27 februarie – Otopeni

  Programările se fac la numerele de telefon: 0751.235.009, 0751.236.762.

  „Dacă nu răspundem pe un număr, nu încercați și pe al doilea. Pentru că se îngreunează munca și nu putem aloca mai mulți oameni pe telefon. Ana și Isa se ocupă de telefoane. Și vă spunem sincer că vorbesc non stop la telefon. Fac pauză numai de câteva minute să meargă la toaletă și să mănânce. Deci, e important să știți că dacă ați sunat o dată și nu am răspuns, revenim noi”, au transmis reprezentanţii Protecţiei Animalelor CJ Ilfov.

  Foto: Protecţia Animalelor CJ Ilfov

  Comentariile sunt închise.