Reprezentanţii Primăriei Afumaţi anunţă că programul „Ilfov, prin ochii tăi” a ajuns şi în comunitatea lor. Caravana presupune consultaţii optometrice gratuite, în urma cărora sunt prescrişi ochelari de vedere oferiţi gratuit persoanelor înscrise în program.

  „Dacă aveţi peste 18 ani, locuiţi în Ilfov şi aveţi un venit de până în 250 de lei, vă aşteptăm să vă înscrieţi în cadrul proiectului, la Serviciul de Asistenţă Socială sau la numărul de telefon 0755.031.717. Caravana va staţiona în incinta SPCLEP Afumaţi(la buletine), Şoseaua Bucureşti-Urziceni, nr. 128-130, în perioada 31 ianuarie-2 februarie 2024, între orele 09.30 şi 16.00”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Afumaţi.

  Potrivit sursei citate, beneficiarii acestui proiect vor primi, în aproximativ 4 săptămâni de la finalizarea campaniei în Afumaţi, între una, două sau trei perechi de ochelari de vedere cu dioptrii(distanţă, aproape, distanţă intermediară), în funcţie de recomandările specialistului.

  Proiectul se adresează persoanelor vârstnice şi celor încadrate în categorii vulnerabile, cu vârsta de peste 18 ani, care trebuie să întrunească, cumulativ, următoarele condiţii de eligibilitate: să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza judeţului Ilfov, să se încadreze într-una dintre următoarele categorii:

           -pentru pensionari cu pensie de maximum 2500 lei (certificare cupon de pensie);

           -pentru grupurile vulnerabile, cu vârste de peste 18 ani, care pot certifica situația de fapt, astfel:

  • Persoanele cu dizabilități (certificat handicap);
  •  Beneficiari de ajutor social/șomaj/pensie de urmaș cu venit cumulat de maximum 2500 lei;
  •  Persoane cu venit cumulat per membru de familie de maximum 2500 lei;
  •  Familii monoparentale cu venit de maximum 2500 lei per membru de familie;
  •  Familii cu mai mult de doi copii cu venit de maximum 2500 lei per membru familie;
  •  Persoane lipsite de locuințe și adăpost.

  Lensa poate efectua, cu o caravană, un număr de maximum 40 de consultații/zi și poate staționa, conform protocolului, până la 20 de zile/localitate, durata de staționare a caravanei per localitate urmând a fi stabilită în funcție de numărul de beneficiari care solicită programări. În cazul în care fluxul de programări este foarte mare, Lensa poate suplimenta numărul caravanelor. 

  Consiliul Judetean Ilfov, cu sprijinul Lensa si al Primariei Afumati, ofera o vedere clara ilfovenilor.

  Comentariile sunt închise.