Primarul comunei Mogoşoaia, Paul Precup, anunţă că, pe 17 ianuarie, a avut o întâlnire de lucru cu o delegație a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, condusă de secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu.

  „Am discutat despre proiectul de lărgire la patru benzi a DN1A, între Centura București și Intersecția cu Șoseaua Chitila-Parc Mogoșoaia. Avem vești bune. A fost publicat actul privind declanșarea procedurilor de expropriere aferente acestui proiect. A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor pentru execuția proiectului privind lărgirea drumului la patru benzi”, a anunţat Paul Precup.

  Potrivit sursei citate, contractantul are la dispoziție 12 luni pentru finalizarea lucrărilor (2 luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție).

  Contractul prevede lărgirea la patru benzi de circulație x 3,5 metri pe un traseu de de 1,28 de kilometri, amenajarea de trotuare cu o lăţime de 2,5 metri, o zonă mediană de un metru, o zonă verde, construirea unui pasaj pietonal subteran, amplasat vis-a-vis de intrarea în Parcul Mogoșoaia, dotat cu scări fixe, rulante și un lift la fiecare acces. De asemenea, va fi construit şi un pasaj pietonal suprateran, amplasat în nordul podului CF 700, dotat cu 2 lifturi și 2 scări fixe. Va fi amplasată și o stație de transport în comun în vecinătatea pasajului, ce va facilita tranzitul și traversarea în siguranță a DN1A. Totodată, vor fi amenajate trei intersecții la nivel: DN1A cu DNCB, DN1A cu Șos. Chitila, DN1A cu Strada Valea Parcului.

  Vor fi făcute lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, va fi introdusă o rețea nouă de canalizare pluvială cu o lungime totală de 1250 de metri, un sistem de rigole carosabile pe ambele părți ale drumului, va fi amplasat un bazin de colectare a apelor, prevăzut cu grup de pompare și conductă de refulare, vor fi făcute lucrări de consolidare şi pentru siguranța circulației, dar şi amenajări peisagistice pentru spațiile verzi. Va fi realizat, totodată, primul nod intermodal de transport călători,

  între trenul metropolitan Gara de Nord – Aeroport Otopeni și ruta de autobuze Buftea – Mogoșoaia – București.

  „În cadrul discuțiilor, am abordat și subiectele pe care dumneavoastră ni le-ați semnalat privind îmbunătățirea traficului. Suntem încrezători că, după ce acest proiect de lărgire a drumului va fi executat, fluidizarea traficului se va îmbunătăți”, a mai spus primarul comunei Mogoşoaia, Paul Precup.

  Comentariile sunt închise.